BİR DEMET ÖZDEMİR YOLCULUĞU

Demet Özdemir, son yılların hiç kuşkusuz yıldızı parlayan genç oyuncularından biri. İlk zamanlar dansçılıktan oyunculuğa geçişi her ne kadar eleştirilse de bence Özdemir'in oyunculukta iyi bir ivme yakaladığını söyleyebiliriz.

Özellikle de son TV dizisi "Doğduğun Ev Kaderindir" ile oyunculuk kariyerini perçinlediğini düşünüyorum. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun son zamanlarda ekranlarda büyük başarı yakalayan dizilerinden birinin başrol oyuncusu olmak elbette genç oyuncu için büyük bir şanstı.

Fakat  öte yandan da böyle büyük bir projenin başrol koltuğuna oturabilmenin ayrıca da bir risk olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu noktada elde edilecek başarı zirveye çıkarırken, aksi bir performans da oyuncuyu geriye düşürecekti. Bu anlamda da dizideki "Avukat Zeynep" karakterinin hakkını verdiğini ve gelecekte iyi oyuncular arasında yer alacağının altını çizdiği kanaatindeyim.


Ayrıca genç yıldızın mesleki yaşantısında ödüllü olduğunu da unutmamak gerek. Daha önce Can Yaman'la başrolleri paylaştığı "Erkenci Kuş" dizisindeki "Sanem" karakteriyle "romantik komedi" dizisi dalında "en iyi kadın oyuncu" ödülünü aldı. Böylelikle  komedideki başarısını da göstermiş oldu. 

 

Şu an ise güzel oyuncuya Amerika'nın en uzun soluklu pembe dizilerinden olan "Hanedan" dizisinin Türkçe versiyonu için başrol teklif edildiği haberleri gündemde. Bakalım Ay Yapım'dan gelen bu teklife genç oyuncu ne yanıt verecek...

 

 Ferah Uzundurukan / Gazeteci