EMANET DİZİSİNİN BAŞARILI OYUNCUSU OĞUZ YAĞCI

 

Son zamanların çok konuşulan dizisi Emanet'in başarılı oyuncusu Oğuz Yağcı. Dizide Nedim karakterini  canlandıran Oğuz Yağcı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

1-Hoşgeldiniz. Sizi çok sevilen Emanet dizisinde izliyoruz.Diziden ve Oyunculuğa başlamaya nasıl karar verdiğinizi anlatırmısınız.?


8/9 yaşlarında çok sevdiğimiz ama şu an ne yazıkki hayatta olmayan usta oyuncu Tarık Akan’ın bir sinema filminde rol aldım, daha sonra bu yolda ilerlemeye küçük yaşlarda karar verdim ve gerekli eğitimlerimi tamamladıktan sonra oyunculuğa ilk adımımı attım tabii arkadaşlarımın da bu yönde baskısı oldukça fazlaydı..


2-Dizilerin uzun olması sizi yoruyor mu? Sinema filminde yer aldınız mı? Hangisi size daha sıcak geliyor.?
Evet set saatleri oldukça yorucu oluyor ancak işimizi sevdiğimiz için tabii ki bu tatlı bir yorgunluk oluyor asıl yorgunu cefakar set çalışanları çekiyor aslında,  tabii ki bir çok sinema filminde rol aldım..Sinema daha sıcak geliyor..


3-Hayatınız boyunca kaç farklı karakter canlandırabileceğinize inanıyorsunuz?
Ömrümüz neye yeterse 

4-Hiç mesleğinize dair pes ettiğiniz, geri çekilmek istediğiniz bir dönem oldu mu?
Hayır asla  olmadı çünkü savaşcı bir karakterim pes etmeyi sevmem umutsuzluğa kapılmak demeyelim ama bazen neden diye sorduğum zamanlar olmuştur tabi..

5-Oyunculuğun sizi besleyen  tarafları neler?
Her karakter yeni bir hayat demek benim için..Ve her yeni proje de farklı yaşamlar tanıyarak hayatıma almak fikirlerimi ruhumu tazeliyor..


6-Nasıl bir ortamda yetiştiniz, nerede büyüdünüz?
Sıcak bir aile ortamında büyüdü biz kalabalık bir aileyiz sevginin saygının olduğu ve biraz da yokluk çekilen dönemlerde zor zamanlardan geçerek büyüdüm ama herşeye rağmen sevgisini kaybetmeyen harika bir aile ortamında büyüdüm..İstanbul da büyüdüm..


7-Küçüklüğünüzden beri sahip olduğunuz bir takıntınız ya da alışkanlığınız var mı?
Titiz bir insanım ama takıntılı olduğum bir konu olmadı hiç..


8-Yeni biriyle tanıştığınızda ilk neye dikkat edersiniz?
Dişlerine:-)


9-Ne tip insanlar sizin için tehdit oluşturur?
Sinsi ve yalancı insanlar tabii ki


10-Özgürlüğünüze ne kadar düşkünsünüz?
Ben Yay burcu erkeğiyim ve bir Yay burcu erkeğinin özelliklerine baktığınızda benim ne kadar özgürlüğüme düşkün olduğumu anlayacaksınızdır.


11-Sizi en çok ne sinirlendirir?
Yanımda şakır şukur sakız çiğnenmesi:-)


12-Kadınlarla mı, yoksa erkeklerle mi arkadaş olmayı tercih ediyorsunuz?
Bu sorunun bir net cevabı yok çünkü bu tamamen karşı tarafın ne kadar adam gibi, Adam olduğuyla ilgilidir nice kadınlar var bir çok adamdan daha adam bilmem anlatabildim mi..


13-Kendinizle barışık mısınız? Değiştirmeye çalıştığınız bir yönünüz var mı?  
Yok hayır değiştirmek istediğim hiçbir yorum yok kendimle oldukça barışığım şükürler olsun ki.


14-Kendinize hep tekrarladığınız, unutamadığınız bir nasihat var mı?
Kendi kendime değilde daha çok annemin ve babamın nasihatları benim için önemlidir her zaman onların nasihatlarını dinlerim ve bu yönde ilerlerim Allah başımdan eksik etmesin.


15-Motive olmak için kendinize neler söylersiniz?
Her sabah uyandığımda öncelikle şükür ederim ve her yeni gün benim için yeni bir başlangıç demektir güne umutla başlarım.


16-Gece uyuyamadığınızda ne yaparsınız? 
Kalkarım mutfağa giderim bir şeyler atıştırırım sonra tekrar yatağa gider uyurum yine olmazsa koyun sayarım.


17-Sektörünüzdeki dostlarınızla görüşmeye devam ediyor musunuz? Size bu dönemde destek olan dostlarınız var mı?
Evet


18-Bu sekterün en önemli sorunu sizce yalan dostluklar mı, yoksa çıkarlar, menfaatler mi?
Benim aram çok şükür herkesle iyidir destek olan dostlarım var ama sektörden değil.
Bu sektör olarak genellemesek daha doğru olur çünkü bu saydınız vasıflar zaten her sektörde var ne yazık ki günümüzde samimi dostluklar oldukça azaldı ama tabii ki sağlam temeller üzerine kurulan bir çok dostluklar da görüyoruz.


19-Proje seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Oyuncu her rolü oynar fikrine katılıyor musunuz? Yoksa senaryo geldiğinde, size yakın gördüğünüz rolü mü seçersiniz?

Senaryo geldiğinde öncelikle bana ne kadar hitap ettiğine bakıyorum daha sonra projeyi beğenmem çok önemli diğer bir sorunuza gelecek olursak oyuncu tabi ki her rolü oynamalı oynamazsa ona oyuncu diyemeyiz fakat rolü seçme hakkınız tabi ki var benimsemediğiniz ve istemediğiniz bir rolü kabul etmek durumunda değilsiniz..


20-Artık diziler dijital dünyaya açılmaya başladı.Sizce televizyon dizileri zamanla biter mi?
Evet dijital platform gerçekten son derecede ilerledi ve çok da başarılı buluyorum fakat TV dizilerin biteceğine de inanmıyorum hepsi ayrı bir kitleye hitap ediyor çünkü.


Röportaj / Kenan Topal