Aslıhan Yıldırım Özel Röportajı

Aslıhan Yıldırım: Oyunculuk Tutku, Aşk Gibi Bir Şey
Genç ve başarılı oyuncu Aslıhan Yıldırım 

 

 

İlk olarak kısa da olsa bir biyografi. Aslıhan Yıldırım kimdir?
Kıbrıs doğumluyum ve asker kızı olduğum için Ülkemizin her yerini gezerek büyüdüm, oyunculuk ve sunuculuk kariyerimden önce de fitness antrenörlüğüm stilistliğim el sanatları ticaretle de devamlı iç içeyim, alım satım şirketi açtım spor salonu açtım ama televizyondan hiç kopmadım.

 

Oyunculuk kariyeriniz.. Nasıl başladı ve nasıl devam ediyor?
Oyunculuk kariyerim aslında Rahmetli “Vatan Şaşmaz” la başladı, onun hatırına onu kırmamak için oynadığım bir rol sayesinde. Sonra görüşmeler teklifler devam etti ben yanı sıra sunuculuk spikerlik eğitimlerime başladım programlar sundum, reklamlar klipler çekimler devam etti, Uluslar arası çekimlerde yer aldım, şimdi yeni projemizle çok mutluyum, ”Bozkurtlar dizi projemizle yakında ekranlarda olucaz,film projelerimizde mevcut.

 

En çok beğendiğiniz dizi hangisi?
“Payitaht” en beğendiğim dizi, Bülent İnal’ı çok başarılı buluyorum.

Hayallerinizden bahseder misiniz? Gerçekleşmesini en çok istediğiniz hayaliniz hangisi?
dönem dizisinde yer almak en büyük hayalimdi, belgesel çekmekte hayallerimin arasında

Oyunculuk nedir sizin için? 
Oyunculuk insanların hayatına ayna olmak benim için, ne kadar rolünü yaşayarak oynarsan o kadar insanların kalplerine dokunursun.

Hedefleriniz ve hayattaki amacınız.. Nelerdir?

Hayattaki amacım insan olabilmek, bu kadar kötülüğe acımasızlığa karşı yine de insan olabilmek, bizler iyi insan olmazsak hedefiniz ve hayattaki amacınız bir anlam ifade etmez, biz ateşe ağzı ile su taşıyan kuş misali olalım gerisi Yaradana kalmış.


Edebiyat sizin için ne ifade ediyor?
Cahit Zarifoğlu’nun şiiri gibi duygularımızı gökyüzüne vurmak gibi hissediyorum edebiyatı, ”kuşlar bile kaderle uçar evvela kısmet evvela kader” edebi tarafınız hayata bakış açınızı yansıtır, taraf olduğunuzu “tarafsız olamayacağınızı !

Edebiyat olmadan bir hayat olur mu?

Duygularınız düşünceleriniz bir şiirde bir güzel sözünüz bakışınız sevdiğinizin kalbinde bir şarkı sözü asırlarca dilinizde ise edebiyat hayatın penceresidir!

Edebiyattaki aşk ve günümüzdeki aşk. Gerçekten hem anlatım hem de yaşantı olarak dağlar kadar fark var mı?

Biz edebiyattaki aşkları Mevlanalardan Yunus Emre’ler den öğrendik, günümüzdeki aşk ne yazık ki ne güven ne sadakat ne ait olma barındırıyor, biz aşkı son nefesimize imzaladık kalbi bizimle atmayana yalan dünyayı hediye ettik!

Edebiyata olan ilgi niye bu kadar az sizce?
Günümüz şartları çabuk tüketen toplum, yeni nesil sadece bencillik ego desinler diye yetiştirildiği için, yaşamanın sevmekten iyilikten öte olmadığını öğretilmediği için, niye yaratıldığımızı unuttuğumuz için !

Aslıhan için oyunculuk ne demek? Sanatın ta kendisi mi?
Oyunculuk benim severek yaptığım işim, sanat hayatla bütündür, bir yemeği bile sanatla yaparsınız, simide sanatla yapmak mutluluğum, oyunculukta bunun büyük bir parçası.

Hayat felsefeniz nedir?
Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir! Kaybetsek te güvenmeyi ve sevmeyi felsefe edindik!

Gelecek projeleriniz. Nasıl bir projede yer almak istersiniz?
Güzel sinema projelerimizle de sizlerle olmak istiyoruz, doğru insanlarda doğru projelerde yer almak Tabiki.

Oynadığınız karakterlerin hangisi size daha yakın?
Yeni projemiz “Bozkurtlar dizimizdeki karakteri kendime en yakın buluyorum, sanki o zamanın insanıyım, insanların ve aşkların kirlenmediği, anaç sevecen sıcak samimi savaşçı ruha sahip, kostümlerle de bütün oluyorsunuz, yaşıyorsunuz.

Sizin için aile ne demek? Aile kavramına bakış açınız?
Aile gözünü dünyaya açtığın yerdir, anne babadır eştir ! Dostlarındır iş yaptığın insanlardır! Önemli olan aile olmaktır!

Buradan sevenlerinize ne demek istersiniz ? 

Bu zor günleri birbirimizi severek birbirimizden güç alarak atlatacağız, mutluluk para pul değil doğru insan olabilmek doğru insanlarla olabilmek olduğunu hiç bir zaman unutmasınlar !
Bozkurtlar projesinde rol alacaksınız. Bozkurtlardaki rolünüzden biraz bahsedermisiniz?
Bozkurtlar dizimizde “Acunay hatun” karakteri ile karşınızda olucam, sıcak sevecen anaç güçlü savaşçı ruha sahip, tabiki senaristimizin sürprizleri var (: aşkı ile acısı ile, sabırsızlıkla bekliyoruz.

Röportaj Kenan Topal