Mobbing uygulanarak çalışmaya zorlandım

Emanet dizisinin başrol oyuncusu Sıla Türkoğlu’nun 3. sezonda diziye devam etmeme kararının ardından yaşanan kriz sürüyor. Dün yapım şirketi Karamel Yapım konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlamış ve genç oyuncunun sete gitmediğini, sözleşme kurallarını hiçe saydığını duyurmuş ve yasal yollara başvuracaklarını açıklamıştı. Gözler Türkoğlu’na çevrilmişti.

Genç oyuncu sonunda sessizliğini bozdu ve bugün avukatı Av. Hakan Ayranpınar aracılığıyla şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Müvekkilim Sıla Türkoğlu, Karamel Yapım Ltd. Şti.’nin yapımcısı olduğu Emanet isimli günlük dizi filmde çok ağır koşullarda 2 yıl boyunca büyük bir özveri, azim ve sadakatle de başrol oynamıştır.

Müvekkilim, tüm set çalışanları ve diğer oyuncu arkadaşları ile birlikte çok ağır bir çalışma ortamında çekimleri bugüne kadar özveriyle sürdürmüştür. Müvekkilim bu ağır şartlarda çalışmaya devam edemeyeceğini, yapımcıya bildirmesine rağmen, çekim gün ve saatlerinde, çalışma ortamında ve müvekkilimin amiri pozisyonundaki kişilerin müvekkilime karşı olan üslup ve davranışlarında hiçbir iyileştirme yapılmamış, bu konuda hiçbir çözüm üretilmemiştir.

Müvekkilim hasta ve raporlu olduğu günlerde dahi dizi bölümlerinin yetiştirilmesi için zorla ve mobbing uygulanarak çalışmaya zorlanmıştır.